Äta och dricka i Stockholm 2015

Written by  on July 27, 2015 

Är du i huvudstaden och är sugen på en härlig barrunda med dina vänner? Då är säkraste kortet att bege sig ner till söder. Här finns en mängd mysiga pubar, ölhallar och udda hak. Det finns garanterat något för alla, särskilt för öl och whisky älskaren. Nedan följer en liten kort presentation av de bästa pubarna som Södermalm har att erbjuda.

Akkurat

På Hornsgatan på Södermalm finner du klassikern och en av söderns bästa pubar Akkurat. Puben är känd för att värna om ölfloran och sammarbetar med flera mindre bryggerier, de har också sin egenbryggda öl som endast går att få tag på plats. Akkurat kan stoltsera med att de erbjuder 200 sorters öl och hela 400 sorters malt whisky. Varje söndag så spelas här livemusik och är det perfekta hänget på veckans sista dag. Är du hungrig när du besöker Akkurat så har de en utmärkt meny med klassiker som biff Rydberg och torskrygg, men mest kända är de för sina olika varianter av musslor.

Bistro Humlehof

Söker du efter en tysk ölhallskänsla så är Bistro humlehof någor för dig. Puben som ligger på Folkungagatan är en stor favorit bland ölälskarna. Här serveras en mängd olika tyska och tjeckiska ölsorter och det är bara att välja och vraka. På sommaren erbjuder Bistro humlehof dessutom en uteservering. På menyn finns allt från gulasch, räkmacka till bratwurst och puben är känd för sin härliga stämning och fulla lokaler.

Kvarnen

Inrättades redan 1908 och är en av Stockholms mest älskade pubar. Kvarnen drar till sig allt möjligt folk ungt som gammalt, lokala stammisar till folk från andra sidor av staden och turister. Här möts söderkisarna med unga partykids. Kvarnen kan inte beskrivas med något annat ord än klassisk ölhall med svenskinspirerad meny och en internationell ölmeny med extra betoning på tjeckiska ölsorter. På sommaren så erbjuder kvarnen en uteservering vid medborgarplatsen och sedan 2013 finns också ett nybyggd bakficka med coolt grafitti i taket och lite elektriskt tema.

Category : ÄtaAtt göra