Detta händer i april – maj

Written by  on April 11, 2014 

Här kommer lite tips på saker att gör nu i april och maj.

Fotografiska

På Fotografiska hittar du en av världens största samlingsplatser för modern fotografi. Varje år så pågår det över 20 stycken utställningar. Det kan vara upp till fyra olika vid varje tillfälle. Där har man visat många av världens bästa bilder. Gripande, sorgligt och roligt tema blandas om vartannat. Det är ett av våra bästa tips om du gillar bilder, foto och att ta del av andras livsöden. En entrébiljett kostar 110 kronor för vuxna. Fotografiska ligger vid Stadsgårdshamnen 22 i Stockholm.

Gamla Stan

Nu när snö och kyla har lämnat Sverige så går det återigen att uppleva charmen med Gamla Stan i Stockholm. Den gör sig bäst på sommaren tycker vi. Det var där Stockholm grundades en gång i tiden, 1252 för att vara exakt. Det är en av Europas bäst bevarade medeltida stadskärnor. Där hittar du restauranger, barer, souvenirbutiker och mycket mer. Gå på de gamla anrika kullerstenarna och igenom de trånga gränderna.

Centralbadet

Besök det anrika Centralbadet i Stockholm. Ligger i ett fint gammalt jugendhus från 1909. Här finns det motionssim, spa och annan friskvård. Nu när våren är här och sommaren står för dörren så kan man passa på att gå ut och promenera i den lummiga trädgården. Centralbadet ligger vid Drottninggatan 88.

Game On 2.0

Detta är en utställning som har lockat miljontals besökare runt om i världen. Game On 2.0 är en utställning som visar upp tv-spel, arkadspel och till andra plattformar. Prova att spela utbudet på över 100 olika spel och läs om dess historia. Utställningar är på Tekniska museet och slutar den 27 april så ni måste passa på innan man stänger ner utställningen. Tekniska museet hittar du på Museivägen 7.

Category : Nyheter