Flera nattklubbar i Stockholm

Vi har tagit upp populära nattklubbar som Göta Källare, Pure och Magenta. Nu tänkte vi försöka ge en större bild av Stockholms uteliv genom att lista flera nattklubbar än vad vi har på framsidan. Alla nattklubbar har kanske inte den typiska musikstilen med House och Techno, många erbjuder istället musik från alla typer av stilar. Ibland har dessa dansgolv blivit uppdelade på flera våningar, vilket är bra, för då kan man själv välja vilken musik man ska lyssna på.

Stockholm är en stad som skiner både sommar och vinter, det spelar egentligen ingen roll vilken årstid det är. Utelivet och klubbarna lever vidare oavsett väder. Speciella evenemang utomhus och festivaler har dock en fördel på sommaren, men mer om det i en annan text, nu presenterar vi fler nattklubbar i Stockholm.

Café Opera

Detta är en av Stockholms och Sveriges mest kända nattklubb. Idag är den riktiga storhetstiden över för Café Opera. För kanske 10-20 år sedan var denna nattklubb en av få stora i Stockholm. Klubben öppnade under början av 80-talet och blev snabbt en plats där Sveriges kändiselit började vimla.

Klubben har öppet från 22 till 03 och på fredagar samt lördagar är åldersgränsen 25 år, övriga dagar 20 år. Vill du besöka Café Opera så ligger nattklubben vid Karl XII:s Torg. Detta ställe och många andra ”statusklubbar” har ofta en benägenhet att släppa in ”rätt folk” så som kändisar och andra högt uppsatta människor. Alla är inte välkomna in på Café Opera. Det bästa sättet att komma in är att hamna på deras gästlista.

EAST

Under dagen ser denna lokal ut som en helt vanlig restaurang som serverar asiatisk mat, men mot kvällen och natten så byter den skepnad och blir en nattklubb. East ligger vid Stureplan 13 och slog upp sina portar under 1991. Det var en av de första restaurangerna i Stockholm som började erbjuda asiatisk mat vid den tiden. Efter följde en våg av nya restauranger som erbjöd ett liknande utbud.

När kvällen kommer så blir det en nattklubb och matgästerna kan gå och ta en drink i baren. Ett dansgolv finns där man spelar allt från Rock till House-musik. Man håller öppet till 03 på natten. Det finns en gästlista som man går efter, men man kan komma in ändå.

Grabbarna Grus

Har du någon gång besökt Mallorca de senaste åren så kan du inte ha missat en av ortens mest populära barer, i alla fall för oss svenska. Grabbarna Grus öppnade under tidigt 90-tal och är idag ett inarbetat varumärke inom nattklubb och bar. Nu finns Grabbarna Grus i Stockholm, klubben som ligger på Kungsgatan 15 öppnade i maj 2013.
Inne i lokalen finns två dansgolv och två barer och har, det som ägarna själva kallar det ”Nordeuropas bästa stämning”. Ägarna till klubben vill att Grabbarna Grus ska skaka om hela krogsvängen i Sverige, men en nattklubb där alla är välkomna. Som vi skrev om Café Opera så är endast utvalda välkommen in, men detta ska Grabbarna Grus ändra på med sitt koncept.

Grabbarna Grus har öppet från 22 till 03 fredag och lördag. Man kan komma obokad, om man vill så kan man även boka i förväg.