Gå på Gröna Lund – Vi har tipsen på aktiviteter, boende mm

Written by  on June 3, 2014 

gronan

Sommaren är här och vi är redan i juni månad. Gröna Lund i Stockholm är ett populärt resmål på sommaren för alla typer av människor. Men vad kan man göra när man är på Gröna Lund? Vi har tipsen på vart du kan bo och vad som finns att göra runt omkring.

Grön Lund håller vanligtvis öppet mellan kl. 11 – 22. Det kostar 110 kr att gå in på Gröna Lund, barn upp till 6 år har fritt inträde. När det är konsertkvällar har man en förhöjd avgift på 220 kr mellan kl. 18 – 20.30. Ett åkband kostar 310 kr och då får man åka hur mycket man vill hela dagen. Spökhuset kostar dock extra. Sedan finns det åkhäften och gruppaket för dem som vill köpa det.

Andra aktiviteter

Inte så långt ifrån Gröna Lund ligger det populära ABBA Museet. Där kan man förkovra sig i fakta om Sveriges största popband genom tiderna och kanske ta tillfället i akt och sjunga lite karaoke. Ska man vistas i Stockholm ett tag och har vägarna förbi ABBA Museet så ska man absolut svänga in dit.

Aquaria Vattenmuseum ligger också intill Gröna Lund. Där får man uppleva den varma regnskogen med pirayor och jättemalar, se hajar och komulerockorna simma i vattnet. Det finns också djur som är hämtade från vår nordiska miljö.

Skansen ligger också precis ovanför Gröna Lund, det är en svensk klassiker att besöka Skansen och Skansenakvariet i Stockholm.

Boende vid Gröna Lund

Det närmaste hotellet är Scandic Hasselbacken, det är ett stenkast från Gröna Lunds entré. Även ABBA Museet, Aquaria och Skansen ligger vid hotellet. Det är bara 2 min till alla aktiviteter. Vill ni inte åka fram och tillbaka är Scandic Hasselbacken det bästa alternativet.

Category : Att göra