Goodnite & Visitstockholm – 2 bra källor till Stockholms uteliv

Written by  on August 1, 2014 

Klubbar och dansställen finns det gott om i Stockholm. För den som läser skvaller om kändisar har knappast namn som Spy Bar eller StureCompagniet gått att undvika. Just kring stureplan brukar det sägas att de hippa klubbarna ligger och här syns ofta kända skådespelare andra kändisar till. Att komma komma in på sådana klubbar är inte alla förunnat. Man ska vara rätt klädd och man ska vara rätt person helt enkelt. Det är flott och allt annat än billigt.

visitstockholm.com kan man läsa om flotta stureplan, men det som lyfts fram främst är södermalm. Här är det mer avslappnat, skriver man, olika stilar samsas och ölen är billigare. Jag tolkar det som att det går att komma in för vanliga dödliga och det kan ju vara trevligt. På södermalm finns klassiga “Kvarnen”, men också Debaser, med sina konserter och tre våningsplan.

goodnite.se listas nattklubbar och de betygsätts också. Ett snittbetyg på 4 stjärnor av fem har “Hells Kitchen” fått, vilket gör det till den bästa stället enligt webbplatsen. Hells Kitchen beskrivs som den “Lekfulla, euforiska och lovligt syndiga klubben”. Och ovanför helvetet finns förstås himlen, i form av “Heaven’s Gate”, en rockklubb. Noterbart är att SpyBar på denna webbplats för nöja sig med två stjärnor. Kanske var det bara på 90-talet som det var ett hippt ställe.

På det stora hela så ger lite sökning på nätet bland diskussionsforum och liknande uppfattningen att Stockholm har det mesta för de flesta som vill ut och dansa eller ta en öl.

Category : Att göra