Nattklubbar i världen

Stockholm har ett väldigt stort utbud av nattklubbar och ställen att ha roligt på, hela Sverige för den delen. Men vi tänkte ta en titt på nattklubbar runt om i världen, vilka är de hetaste klubbarna under 2013 och 2014? Häng med på vår resa runt jordklotet när vi berättar om världskända nattklubbar!

The Viper Room

Denna kända och välbesökta nattklubb hittar man på Sunset Strip i West Hollywood, Kalifornien. Skådespelaren Johnny Depp var med och startade upp klubben under 1993. Han stannade kvar som ägare i hela 11 år, för att sedan lämna 2004. Klubben har inte den typiska musiken som man kanske kan förvänta sig, det är mycket livespelningar med grupper som spelar metall, punk och alternativ rock. House kan förekomma men man spelar det sällan.

Det är också en nattklubb för Hollywoods kändiselit. Personer som Jennifer Aniston, Lisa Marie Presley, Angelina Jolie, och Leonardo DiCaprio brukar hänga på The Viper Room.

Nattklubben är dock mest känd för en tragiskt incident som inträffade 1993, samma år som den öppnade. Skådespelaren River Phoenix dog detta år då han tog en överdos med narkotika vid ett besök på klubben.

Fabric

Fabric är en nattklubb som ligger i Englands huvudstad London. Klubben öppnade sina portar under 1999 och var den bästa nattklubben i världen enligt tidningen DJ Magazine, 2007 och 2008. Man hittar klubben på gatan Charterhouse Street.

Det finns tre olika dansgolv som har skilda musiksystem. Det varvas mellan hip hop, breakbeat, dubstep, drum och bass & electro. Det är en väldigt levande klubb som har DJs som gästar dem med jämna mellanrum. Lokalen ska hålla ungefär 2500 personer.

Space

I Ibiza ligger en nattklubb som har fått utmärkelsen ”Best Global Nightclub” 2005, 2006 samt nyligen under 2012, klubben i fråga heter Space. Denna klubb ligger vid Playa d’en Boss. Grunden till Space lades redan på 60-talet med det var inte förrän 1989 som man började göra om den till en fullfjädrad nattklubb. Tidigare så var det en kombination av konferenslokaler och diskotek.

Club Shelter

Detta är en nattklubb i New York som har varit ett populärt ställe sedan tidigt 90-tal. Klubben är också känd som The Shelter. Den huvudsakliga musiken som spelas är House och Techno och Club Shelter har öppet långt in på morgonkvisten. Ska du resa till New York och klubba så ska du kolla in Club Shelter, den ligger vid gatan 37 Vandam.

Ministry of Sound

Detta är ett globalt företag som driver nattklubbar på flera olika ställen men startade sin verksamhet i London 1991. I Southwark låg den första klubben och den var också den första i sitt slag att ha två dansgolv och vara öppet dygnet runt, alltså år 1991. Ministry of Sound har förutom London även klubbar i USA, Tyskland, Estland, Gibraltar m.fl.

Hoppas att du hittar något guldkorn själv i listan. Om du ska lämna Stockholms nattliv för någon eller några veckor så kan det vara bra att kika runt lite innan man åker. Det finns fler tips på gk.nu om du vill få lite mer inspiration.