Restaurang Himlen

Written by  on March 17, 2014 

Restaurang Himlen är känd för sin spektakulära utsikt över Stockholm. Restaurangen finns på söder i Stockholm, och med sina 104 meter över marken så får gästen garanterat inmundiga sin måltid med den mest fantastiska utsikten över Stockholm stad.
Byggnaden som restaurang Himlen ligger i är ritad av arkitekten Paul Hedqvist och stod klar redan 1959. På den tiden var det huvudkontor för skattemyndigheten. Efter en renovering år 2007 lades två våningar till på toppen av byggnaden, dessa två våningar är nu restaurangen och Skybaren Himlen. Utan tvivel den Stockholmsrestaurang med den bästa utsikten.

På Himlen kan du välja att äta middag i den stora lite finare restaurangen eller på den lite enklare loungemenyn i Skybaren. På restaurangmenyn finner du rätter som bakad torskrygg från Lofoten med friterade ostron till eller Lammsadel med getostfyllda paprikor. I Skybaren kan du beställa klassikerna Räkmacka på kavling och Ceasarsallad. Eller varför inte köpa in ett gäng ostron och dela på en flaska champagne. Är man ett större sällskap på mellan 8- 30 personer så kan man förboka en färdig trerättersmeny. Gästerna får välja mellan tre stycken menyförslag för att sedan välja ut en av dem till hela sällskapet. Undantag finns för allergiker och vegetarianer. Är man inte hungrig så kan man alltid åka upp och sätta sig i Skybaren och avnjuta utsikten med en god drink i handen. Restaurang Himlen erbjuder också lunchmenyer under veckorna, veckomenyn finns att hitta på deras hemsida. Himlen har hittills fått strålande kritik och gästerna lovordar både maten och utsikten.

Category : Äta