Shibumi Stockholm

Written by  on March 30, 2014 

I april öppnar det en helt ny japansk krog i Stockholm. Namnet på den kommer att vara Shibumi och man tänker satsa på en japansk pubkultur. Det är krögaren Sayan Isaksson som tillsammans med personal öppnar krogen i slutet av april.

Det koncept som Sayan har hämtat från Japan består i att i huvudsak erbjuda smårätter samt japanskt sake. Namnet Shibumi betyder på japanska ”enkelhet och renhet”. Med det ska den redan framgångsrika Sayan skapa ett ställe dit människor kan bege sig till för att smaka på den japanska kulturen.

Shots med japansk inspiration, främst med sake ska bli lite av ett kännetecken för Shibumi. I skrivande stund arbetar man för fullt med att bygga klart krogen. Vi har ännu inte fått reda på lokal och adress där Shibumi kommer att ligga. Det är hemlighetsmakeri inför lanseringen av krogen och man vill inte lämna några specifika detaljer mer än det som vi tar upp i artikeln.

Mer om Sayan

Sayan driver sedan många år tillbaka en prisbelönad restaurang i Stockholm som heter Esperanto. Esperanto öppnade 2005 och har vunnit priset för årets bästa restaurang i Sverige. Den utmärkelsen har man blivit tilldelad 2008, 2013 och 2014.

Esperanto ligger på Kungstensgatan 2 och har öppet från onsdag till lördag 18.30 – 24.00.

Det ska bli väldigt spännande när denna nya krog öppnar. Att få smaka mer på den japanska kulturen som Sayan kommer att införa. Både shotsen samt smårätterna som han och personalen kommer att ta fram. Vi kommer att skriva mer om Shibumi efter krogen har öppnat i slutet av april.

Category : Äta