Stockholmstad bygger om slussen

Written by  on July 9, 2014 

Få har missat att Slussen i Stockholm ska byggas om. Men vad ska man göra och vad kommer det att betyda för invånarna i Stockholm?

Beslutet om att bygga om Slussen kom för att den har varit orörd i nästan 80 år och området har börjat bli väldigt slitet. Tanken är att bygga om Slussen och göra det till en ny mötesplats för människor i Stockholm. Det ska bli en plats där alla kan samsas, fotgängare, cyklister och kollektivtrafik.

Förutom ett mer öppnare och inbjudande område så kommer det att flytta in nöjen, kultur och restauranger. Det kommer att finnas stora ytor för människor att umgås på, trappor att sitta på och ett mer aktivt parkliv.

Många är dock lite skeptiska till hela bygget och designen av nya Slussen. De säger att man skulle förstöra staden och för kommande generationer.

Det är Stockholm Stad som står för alla kostnader med att bygga om Slussen och slutnotan landar på omkring 8 miljarder kronor. Det började redan planeras för flera år sedan men nu är det klart att Slussen byggs om.

Bygget kommer att vara klart å 2021. Ett datum för invigning är satt då efter beräknad tid. Man har redan börjat smått med att renovera Katarinahissen. 2015 förväntas det stora arbetet sättas igång. Då ska man börja med att riva bron vid Saltsjön och Katarinavägen stängs av för all trafik.

Besök Stockholms infosida om nya Slussen-projektet. Där kan du också läsa mer om planerna samt se bilder på det nya området.

Stockholms Stad om Slussen

Category : Nyheter